Artikelen

Zelfstandige zonder personeel
bron:
NRC Handelsblad
datum:
06-06-2009

> terug naar overzicht
> stuur door

Zelfstandige zonder personeel

“The drivers of career success of the job-hopping professional in the new networked economy: The challenges of being an entrepreneur and an employee”.

Dit is de wat moeilijk leesbare titel van het proefschrift waarop Arjan van den Born op 17 maart 2009 promoveerde., met de zzp-er als onderwerp. Daar zijn er inmiddels veel van. In 2008 schreven de Kamers van Koophandel meer dan honderdduizend nieuwe zzp-ers in. Dat kunnen mensen zijn met een kleine adviespraktijk thuis, met een winkeltje of een marktkraam, maar ook freelance werkende journalisten, organisatieadviseurs, hoveniers of vertalers. In de bouw is de zzp-constructie tegenwoordig heel gebruikelijk. Niet alleen de klusjesman werkt voor eigen rekening, en risico, maar ook steeds meer timmerlieden, metselaars en stucadoors kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap.    

In Nederland werken inmiddels ongeveer zeseneenhalf miljoen mensen in een dienstverband van minstens twaalf uur per week en inmiddels al ongeveer een miljoen mensen als zelfstandig gevestigd ondernemer. Dat is veel, al zijn er landen waar dat aandeel nog hoger ligt. Niet de Verenigde Staten overigens, want in tegenstelling tot wat iedereen denkt, ligt het aandeel ondernemers daar een kwart tot een derde lager dan in Nederland. Er is meer arbeidsmobiliteit en minder baanzekerheid in de VS, maar niet meer ondernemerschap.

De uitkomsten van het onderzoek zijn niet afkomstig van een representatieve steekproef, maar van 1600 mensen die het leuk vonden een vragenlijst van bijna honderd vragen in te vullen. De gedachte achter het onderzoek is verrassend genoeg dat het verschil tussen de freelancer en de professional in dienstverband steeds kleiner wordt. Wisselen van baan en werkgever wordt steeds gewoner en door de informatisering en globalisering gaan de verschillende werkplekken ook steeds meer op elkaar lijken. Veel freelancers hebben een redelijk vaste kring van opdrachtgevers en in veel gevallen hebben ze ook eerder in dienstverband gewerkt.  De redenen om toch voor de relatieve onzekerheid van een bestaan als freelancer te kiezen liggen vooral in de flexibiliteit in het werk en de dagindeling, de grotere autonomie  en betere balans tussen werk en privé. Meer verdienen speelt geen grote rol en met uitzondering van de interim-managers en IT-ers zijn de verdiensten ook niet zo geweldig.

> terug naar overzicht
> stuur door